Ta’ på tur i naturen og oplev livet i vandet

Både i Afrika og Sydamerika findes der en fantastisk verden under vandet

Det handler om cichlider og deres smukke udstråling og mange vidunderligere farver.

Akvariefisk, cichlider og oplevelserStørrelsen på cichlider varierer meget og deres størrelser har en afgørende effekt på om de graver voldsomt og hvilken størrelse akvarie man skal anskaffe sig.

Lær dine cichlider at kende før du køber dem og tager dem med hjem
Når du først har set cichlider i levende live må du sikkert have dem hjem, men ligesom du aldrig ville tage en hund du aldrig kendte med hjem og begynde at være dens ejer, ville du heller aldrig tage cichlider med hjem før du lige har lært dem at kende. Det du kan gøre inden du anskaffer dig disse fisk, er at tage forbi dyrehandlen ofte og med meget få tidsmæssige mellemrum.

Her vil din dyrehandler vise dig hvilke cichlider hun kan tilbyde dig og du får således et stort akvarium at se. Her vil du se de smukke fisk med mange farver og mønstre og kropsbygninger og dyrehandleren vil pege ud for dig, hvilke nogle af dem er cichlider. Du kan således stå i noget tid og observere dem og få et indtryk af dem og så kan du sige farvel og tak for hjælpen og sige, at du snart vender tilbage.

For ganske rigtigt, dagen efter står du der igen. Du ser igen på de samme fisk du fik udpeget dagen før og du føler nu, at du kan skelne dem fra hinanden og kan lægge mærke til små forskellige karaktertræk hos dem.

Det kan være, at du undrer dig over størrelse på cichlider, men så spørg dyrehandleren
Tit er der mange som undrer sig lidt over, at der i det ene akvarium svømmer flere hundrede cichlider rundt som ikke er større end et par centimeter mens der i det tilstødende akvarium svømmer en ordentlig krabat rundt, som også er en cichlide, men er næsten en meter stor.

Din dyrehandler siger til dig, at det simpelthen skyldes, at der er så mange arter af disse cichlider, at der både findes rigtig store og rigtigt små. Straks begynder du at overveje hvilken størrelse du ønsker at dine fisk skal være. Du bliver enig med dig selv om, at du ønsker de helt små fisk fordi, at du på den måde kan have endnu flere og således vil det se endnu mere imponerende ud da du har mange forskellige farver som danser til lyset fra din lommelygte når du om aftenen går hen og besøger dine fisk og bare ønsker at kigge på dem for at slå tiden ihjel fordi, at du ikke kan sove.

God fornøjelse og husk at chiclider enten skal opleves i Afrika – i Malawi eller Tanganyika – eller Sydamerika i Amazonas.